Archive

Archive for the ‘Bilder’ Category

Bilder fra jonsokfeiring i Askelandsvågen 2011

June 24th, 2011

Strandakalender 2011

November 30th, 2010

 

Stranda Bygdalag har også i år, laget årskalender med lokale bilder fra Stranda. Strandakalenderen 2011, selges for 100 kroner (+ eventuell porto) og kan bestilles per e-post til bygdelaget: stranda@ostereidet.no

Eller kontakt: Stein Veland 
Tlf: 56 35 13 84
Mob: 975 85 032.

Se større kalenderbilder ved å klikke på bildene under.

 

Bilder, Stranda Bygdalag

Bilder fra Sigves fjelltur

August 16th, 2009

Speilblank fjord

June 28th, 2009

imported-photos-00120

Stranda og Hindenesfjorden sett fra søre Hosøy en flott sommerdag med speilblank fjord. Bildet er tatt av Reidar Gade i 2007.

Bilder

Stor Jonsokfeiring i Askelandsvågen

June 25th, 2009

Drømmevær gjorde at flere enn vanlig tok turen til Askelandavågen Jonsokkvelden i år. Bygdelaget hadde satt opp stor grill, men den ble i minste laget når alle skulle steike sin medbrakte Jonsokmat. Det var trangt om parkeringsplassen og litt kaotisk ble det når andre biler skulle fram eller inneparkerte biler måtte hjelpes ut, men alle tok det med godt humør.

Barn i alle aldre vrimlet over alt. Noen badet, andre vasset og mange fanget gråkrabber i fjæresteinen. Fiskekonkurransen var en av kveldens høydepunkter. Mange prøvde fiskelykken og vinneren ble Kristina Eknes som fikk en stor og flott torsk. Hvem som skulle få premie for minstefisken, var verre å avgjøre fordi det var to som hadde fått helt like miniberggylter.

Jonsokbålet som ble tent like over klokken ni, varmet så godt at det var tilløp til antennelse på andre siden av veien. Det som var av bøtter og kar ble brukt til å hente sjøvann for å dynke det tørre gresset. I tillegg ble det koblet opp hageslage, for sikkerhets skyld.

Med varme fra bålet, lav sol over Myking og reflekser fra hele Hindenesfjoreden, var det stemningsfullt, da Mathilde og Ruth-Inger fant fram gitarene sine og spilte til allsang. Visene ”Sumarvind” og ”Du skal ikkje sova bort sumarnatten” traff godt og gjorde det vanskelig å gi slipp på den fine kvelden som ble slik vi drømmer om at Jonsok skal være.

Bilder, Mediestoff, Stranda Bygdalag, Strandanytt ,

Bilder fra Strandamarsjen 2009

June 7th, 2009

Bilder fra 17.mai-feiringen på Stranda

May 18th, 2009

Flott tradisjonsrik feiring av nasjonaldagen, i strålende og varmt maivær på Stranda.

tord-andre-oen-1u

 Tord Andre Oen 3 Tord Andre Oen 2

Foto: Tord Andre Oen og Inger Hilde Fykse.

Inger Hilde Fykse 1

Bilder, Strandanytt

Helikoptertur over Stranda

April 26th, 2008

Har du lurt på hvordan Stranda ser ut fra luften? Da Giert-René Toft fra Kleppestø, sist sommer fløy med helikopter lavt over Stranda, tok han fotograf med seg. I fint sommervær fløy de fra Ostereidet, utover langs Stranda og til Austfjorden, før de returnerte. Turen resulterte i mange spennende bilder av bygdene på Stranda fra uvante vinkler.

Giert-René har familie-røtter på Toft. Han har hatt helikoptersertifikat i flere år, selv om han bare er 27 år.

Se de luftige bildene som ble tatt på helikopterturen.

 

Bilder, Strandanytt

Visjoner for Stranda

October 29th, 2007
Bilder, vist på bygdekvelden, oktober 2007. Et framtidsblikk om hva vi kanskje kan vente om vi ikke selv engasjerer oss. Bildene ble presentert med smil og ironi, av Thorleif Rødland som oppfordret til å ta grep om framtiden i bygden.


Manipulert av Thor-Erik Rødland

Bilder, Stranda Bygdalag, Strandanytt

Hus på Stranda

June 2nd, 2007

200 bilder av hus, hytter og bygninger på Stranda , er lagt ut i en bildesamling. Gi melding om du savner ditt hus, og gjerne vil ha det med i samlingen. Du kan se husene, enten som bildevisning, eller ved å klikke på kartet over Stranda.

Bilder, Strandanytt