Archive

Archive for the ‘Bygdekveld’ Category

Film fra jubileumsfesten for Stranda Bygdalag

January 21st, 2012

I november var det stor fest i Strandatun  i anledning lagets 25 års jubileum. Over 130 personer møtte til pinnekjøtt-middag, som forsmak på julematen. Ordfører i Lindås, Astrid Aarhus Byrknes, holdt festtale der hun roste både bygden og bygdelaget og avsluttet med visen “Vår beste dag” av Erik By. Jentene Ane, Tonje, Ingvild og Johanne bidro med flott sang og musikk. Britt Helen Elvik spilte trekkspill og Kjell- Ove Østerbø sang gode gamle poplåter. Gudmund Hesdal holdt et morsomt kåseri der han var ironisk både med strandinger, bygden og bygdelaget. Richard Sollie som ledet festen, hadde flere sketsjer og innslag som fikk latteren til å sitte løst.

Bygdekveld, Film, Stranda Bygdalag, Strandanytt

Jubileumsfest

October 19th, 2011

 Jubileumsfest for Stranda Bygdalag, lørdag 12. november kl. 19.00

Bildet: Terje Skei m. fl. på jubileumsfesten høsten 2006

Stranda Bygdalag fyller 25 år og vi inviterer til jubileumsfest i Strandatun, der vi vil feire med pinnekjøtt-middag og god underholdning.
Antrekk: Pent
Pris: kr 200 per person

Etter mat og underholdning vil det bli spilt opp til dans, for de som vil.

Bindende påmelding til:
Kamilla Ro:  tlf: 95728466 e-post:  kamillamj@yahoo.com
Terese Østerbø: tlf: 45603125   e-post: terese_osterbo@hotmail.com

Påmelding innen 31.oktober
Styret i Stranda Bygdalag

Bygdekveld, Stranda Bygdalag

Bygdekveld i Strandatun lørdag 14. november

October 26th, 2009

Jubileum_2006_m

Bilde: Terje Skei m. fl. på jubileumsfesten høsten 2006

Stranda Bygdalag inviterer alle voksne (over 15 år) til bygdekveld i Strandatun. Er du medlem, har vært medlem eller ikke er medlem? Alle er like velkommen, og vi håper du vil komme.

Tid: Lørdag 14. november kl.19:00
Sted: Strandatun

  • Terje Skei leder kvelden med variert og glad underholdning med ”glimt i øyet”
  • Mye musikk, sang og allsang
  • Mange unge bridrar med underholdning: Ingvild, Ane, Tonje, Sondre og Bastian
  • Sangleker / folkedans ledet av Solveig Seljelid
  • Servering av herlig gryterett
  • Kaffe
  • Pris kr 150

Meld deg på bygdekvelden før 8.november, via skjema på Internett , eller på telefon til styremedlemmene:
Oddvar Øvreås Tlf: 56 35 71 57 Mob: 995 09 216
Terese Østerbø Mob:456 03 125
Erik Nilsen Tlf: 56 35 22 07  Mob: 977 09 134

Vi håper bygdekvelden kan bli en kjekk samling for alle. Arrangementet er derfor alkoholfritt.

Stranda Bygdalag

Påmeldingsskjema


Bygdekveld, Stranda Bygdalag

Familiekveld i Strandatun

March 16th, 2009

familiekveld

Lørdag 14. mars ble en ble en utrolig koselig kveld i Strandatun. Familiekvelden viste seg å bli IMG_4172_reden stor talentsamling der mange unge bidro til å underholde over 60 mennesker. Både besteforeldre, foreldre, småbarn, eldre barn og ungdommer var representert.

IMG_4170_redI velkjent stil ledet Paul festen på en god og avslappet måte. Ingvild var den første som fikk slippe til med sin fine sang, og deretter var det Ane sin tur.  Begge sang kjempefint slik de pleier og med playback som akkompagnement.  Som vanlig la Paul inn noen overraskelser og før maten, kom han inn i salen, utkledd som kokk og sang ”pølsesangen” sin. Flere i salen sang med på refrenget og det ble mye lått blant tilhørerne.

Folk hadde tatt med lørdagsmaten og det ble et flott og variert koldtbord. Det var rikelig med mat og selv om mage forsynte seg godt, var det mye mat igjen. Som en god storfamilie, hjalp alle til med å rydde IMG_4198_redopp.

Så var det Malin, Kristina og Viktoria sin tur. De sjarmerte virkelig med sin sang og dans. Det ble så fengende at folk i salen klappet takten under fremføringen. Der etter var det Ane og tante Malin sin tur som sammen sang en nydelig duett.

IMG_4189_redProgrammet fortsatte med en sketsj og de tre jentene Malin, Kristina og Viktoria, var igjen på gulvet. Stykket var delt i to med kostymebytte underveis.  Det var tydelig at småbarna syntes det var artig å se på, og de voksne lo.  Tonje overtok med sang og fin, klar stemme. For første gang fikk de frammøtte strandingene høre henne akkompagnere seg selv på piano. Kjempefint.

Kjell Ove inviterte barna opp for å synge samen med han. Han fikk barna til å rive seg løs, og de deltok både med sang og bevegelser til en stilig blues låt med fengende rytme.IMG_4191_red

Etter at alle hadde opptrådt, fremsette Paul forslag om at Stranda nå måtte profilere seg  som ”talent bygda” – tilsvarende slik “humør bygda” og “trivselsbygda” alt hadde gjort.

IMG_4192_red I løpet av kvelden ble det også tid til tre allsanger der Ruth Inger spilte gitar. Selv om  bygden var god på talenter, kunne nok allsangen bli bedre, i følge Paul.  Festen ble avsluttet med enda en sketsj fra de tre jentene, og igjen ble det latter i salen.

Bygdelaget er takknemlig for at Kjell Ove og Kjetil velvillig stilte med sitt flotte lydutstyr som var avgjørende for den musikalske opplevelsen.

Bygdekveld, Stranda Bygdalag, Strandanytt

Familiekveld på Strandatun lørdag 14. mars

March 10th, 2009

familiekveldplakatBygdelaget inviterer til familiekveld på Strandatun, lørdag 14. mars kl 18:00. Alle, både store og små, er velkommen til en kjekk lørdagssamling hvor vi spiser, prater med gode venner og naboer, leker sammen, synger litt og får underholdning.

Arrangementet er gratis, men ta med deg mat, kald eller varm, som på en korgfest. Bygdelaget lager et stort felles matbod og holder kaffe, brus, brød og snacks.

Ta med hele familien.

Stranda Bygdalag

Bygdekveld, Stranda Bygdalag

Bygdekveld i Strandatun

October 29th, 2007


Det var god stemning i Strandatun da bygdelaget arrangerte bygdekveld, lørdag 27. oktober. Med nær 80 deltakerne, ble det godt og varmt innedørs mens høststormen ulte utenfor. Nils Einestrand fra Masfjorden ledet kvelden og serverte gode bygdehistorier som fikk latteren til å sitte løst.
Spillemannslaget “Gode venner” som bestod av Birger Rongved, Finn Stedal og Ola Seljelid, underholdt med tradisjonsrik musikk og sang utover hele kvelden.

De unge jentene Ane og Tonje, gledet alle med både jazz- og pop-låter.

Framføringen var så flott at undertegnede frøs nedover ryggen, mens andre trodde en tid at de mimet til “playback”. 

 

Terje Rasdal fra Masfjorden, hadde gitaren sin med og sang fine norske viser.

Senere på kvelden sang Inger-Britt og Kirsten glade sanger fra Bedehuset og Filadelfia. 

Anders Veland fortalte om strandinger som utvandret til Amerika for omkring 100 år siden. Og i de to matpausene der det ble servert oksegryte med ris og senere kaffe og kaker, var det god anledning til å prate og høre nytt fra alle kanter av bygden.
Undertegnede benyttet anledningen til å oppforde alle om å ta grep om framtiden på Stranda og viste noen mulige framtidsbilder med ironi. Du kan se bildene ved å klikke på “Visjoner for Stranda“.

 

 

Thorleif Rødland

Bygdekveld, Stranda Bygdalag

Bygdekveld i Strandatun

October 29th, 2007
Tonje og Ane synger jazz på bygdekvelden i Strandatun.

Bygdekveld, Film, Stranda Bygdalag, Strandanytt

Jubileumsfest for Stranda Bygdalag

December 5th, 2006

Lørdag 4. november feiret Stranda Bygdalag 20 års jubileum der over 100 feststemte Strandinger fylte storsalen i Strandatun. Arrangementet ble ledet av Terje Skei. “Gamlekoret” hadde funnet fram notene igjen, og husorkesteret “Kystartilleriet” stemte opp med glad og frisk musikk.

Jentene Ingvild, Ane og Tonje underholdt med sine klare, rene stemmer og ungdommelige sang. Sondre på trommer og og Bastian på gitar fikk det virkelig til å svinge, da de spilte blues sammen med Edvard Askeland på bassgitar.
Bygdalaget viste film fra gode gamle dager i Bygdalaget med 17. mai og kor-sang i Strandatun og jonsokfeiringer på Hosøy. Videre ble det vist en rekke filmklipp med gode bygdehistorier fortalt av kjentfolk på de mange bygdevandringene de siste årene.
Det ble servert hjortegryte med tilbehør og damene i Bygdalaget hadde bakt en rekke flotte festkaker til kaffen. Anders Veland hadde laget allsang og framførte både prolog med historisk tilbakeblikk og epilog med treffende tanker om bygdelagets framtidige 40-årsjubileum. Og det var over midnatt da festen ble rundet av med stemningsfull allsang.

Bygdekveld, Stranda Bygdalag, Strandanytt