Archive

Archive for the ‘Strandamarsj’ Category

Strandamarsjen 2014

September 15th, 2014

IMG_1661

IMG_1746

Det flotte været hadde i alle fall ikke skylden for den lave deltagelsen på årets Strandamarsj. Bare 6 personer og hunden Hugo, la i vei fra Høgdane til Eggane, 446 meter over havet.

Solen som i starten så vidt kunne skimtes gjennom disen, gjorde landskapet og skogen trolsk. Tusenvis av små og store edderkoppnett både i gresset og høyt i trærne var pyntet med doggdråper som lignet perlekjeder.

 

 

 

 

IMG_1652

 

Litt høyere oppe, lå tåken under oss og naturen viste seg fra sin flotteste side med temperatur som om det skulle vær full sommer.

På toppen var det utdeling av «medaljer». Alle, inklusiv hunden Hugo, fikk medalje-sjokolade trukket med «gull»-folie». Som vanlig var det trekking av en liten gevinst, også.

 

 
IMG_1668

Stranda Bygdalag, Strandamarsj

Bli med på Strandamarsjen

September 11th, 2014

img_6100_u1

Bildet: Samling på Eggane i 2009.

Kom og bli med  oss søndag 14.09.2014 på årets Strandamarsj. Vi møtes på Høgdane kl. 12.00 og går derfra til Eggane hvor det blir diplom og en overraskelse til ungene.

Arr.: Stranda Bygdalag

Stranda Bygdalag, Strandamarsj

Strandamarsjen 2010

September 12th, 2010

strandamarsj-0110_red

Bildet tatt av Frode Hølleland: Årets Strandamarsdeltakere vel framme på på toppen.

Regnværet gjorde nok sitt til at bare 12 møtte til årets Strandamarsj. Gratisbuss fra Ostereidet var ikke nok til å lokke flere Strandinger eller andre med på på turen til Eggane , denne gangen.  Til alt hell , lettet regnværet  da turen starte kl 13 på Høgdane og det ble en flott tur med farger i naturen som vitnet om at høsten var i anmarsj.

Alderspredningen på deltakerne var stor. De yngste var både ivrige og utholdende både over de tunge og sugende myrene  etter Nonskletten og oppover de siste og bratteste kneikene.

Vel framme på Eggane, 446 meter over havet, var det som vanlig trekking av premier. Med få deltakere  var oddsen stor for å vinne en av de tre gevinstene som denne gang var rompesekk, stor Nonstop-pose og en eske til nistematen. Frode Hølleland foreviget turen med sitt flotte kamera. Se flere av bildene.

Stranda Bygdalag, Strandamarsj, Strandanytt

Bli med på årets Strandamarsj

September 4th, 2010

img_6100_u1

Bildet: Samling på Eggane i 2009.

Søndag 12.september kl.13:00 er det igjen tid for den årlege Strandamarsjen frå Høgdane – Eggane. Vi startar på Høgdane og går til Eggane, ein fin trimtur og flott utsikt. Trekking av premier på toppen.

Gratis buss til Høgdane går frå Ostereidet kl 12:30 og tar med passasasjerer så langt det er plass. Om du parkerer bil på Ostereidet, kan du gå heile turen over Velandseggene til Ostereidet. Bli med så vi kan ha ein kjekk tur saman!

Bygdelaget

Stranda Bygdalag, Strandamarsj, Strandanytt

Fint vær og godt frammøte på årets Strandamarsj

June 7th, 2009

Nesten 40 store og små deltok på årets Strandamarsj fra Høgdane til Eggane. Yngstemann, Olav Fykse, bare 2 år, fikk sitte i bæremeis det meste av turen, men ellers måtte nok alle andre bruke egen hjelp for å komme seg til topps på Velandseggene, 446 meter over havet. Storhogst på Høgdane i vår, hadde rasert første del av stien, men alternativ rute var ryddet og ordnet av de to ungdommene

Sigve Hindenes og Stein Inge Andås. Sigve (16 år), hadde bygget og lagt ut flere gangstier av bjørk over de mest gjørmete stedene.  Heldigvis hadde tørt og fint vær den siste tiden, gjort sitt til at det stort sett var fast og fint å gå.

Vel framme på toppen var det tid for å nyte den flott og storslage utsikten sammen nistemat, kaffe, og gjerne sjokolade og deilige jordbær. Praten gikk om løst og fast, og om tidligere naturopplevelser, både på Velandseggene og andre steder. Tradisjonen tro var det turpremier til de som var heldige og ble trukket ut. En gruppe fortsatte videre innover eggene og like til Ostereidet. Andre fulgte stien ned til Rød, mens noen valgte ruten ned til nærmeste vei på Øvre Veland.

Se bilder fra turen.

Stranda Bygdalag, Strandamarsj

Bilder fra Strandamarsjen 2009

June 7th, 2009

Strandamarsjen 2009

June 1st, 2009

strandaamarsjen_2007_v4cs-1-of-1

Foto: Strandamarsjen 2007

Søndag 7. juni er det igjen tid for Strandamarsjen, i regi av Stranda Bygdalag. Vi startar på Høgdane kl 13:00 og går til Velandseggen som ligger 446 meter over havet og med storslagen utsikt i alle retninger. Strandamarsjen er en flott trimtur, men husk gode sko eller støvler. På toppen blir det loddtrekning  på startnummer. Gratis buss til Høgdane går fra Ostereidet klokken 12:30. Dersom du parkerer bil på Ostereidet, kan du gå hele turen over Velandseggene til Ostereidet. Møt fram, så vi kan ha ein kjekk tur sammen!

Stranda Bygdalag

Stranda Bygdalag, Strandamarsj ,

Strandamarsjen 2008

June 8th, 2008

Søndag 8.juni var det igjen tid for den årvisse Strandamarsjen fra Høgdane til Velandseggane, 450 meter over havet. Gratis buss fra Ostereidet hentet turgåere utover hele Stranda.Stormen i vinter hadde herjet godt med skogen og gjorde det mange plasser vanskelig å følge turstien.

Flere steder var stien derfor lagt om og de store rotveltene måtte klatres over eller krypes under. Litt høyere, ute av granskogen, ble det bedre, for tørken de siste ukene hadde gjort det

fast og fint å gå overalt, også på myrene. Og på toppen, ja der var det selvfølgelig ”premier” til de heldige. Alle aldersgrupper var representert på årets Strandamarsj, og det var kjekt at mange barn og unge deltok. De yngste var bare 4-5 år og noen var så iherdige at de nådde helt til topps!

På vei oppover var været helt ideelt til turgåing. Det var overskyet og litt frisk vind, men før de siste forlot toppen, kom både regn og tåke som gjorde det vanskelig å finne stien. Dermed ble veien ned til Veland eneste alternativ for flere.

Stranda Bygdalag, Strandamarsj, Strandanytt

Strandamarsjen 2007

May 21st, 2007

I år var det stor oppslutning om Strandamarsjen fra Høgdane til Eggane. Omkring 40 store og små møtte fram der halvparten benyttet gratisbussen som gikk fra Toft. Været var litt grått, men flott til turvær, selv om vinden fra sør gjorde det litt kaldt øverst oppe. Vel framme på toppen etter en times vandring, ble nistesekken åpnet og det ble plukket fram både mat og drikke som gjerne ble delt med gode naboer. Og selvsagt ble det også denne gangen trukket ut tre vinnere av turpremier.

Stranda Bygdalag, Strandamarsj, Strandanytt

Strandamarsjen 2006

June 11th, 2006

Søndag 11. juni gikk den årlige Strandamarsjen fra Høgdane til Eggane. Gratis buss kjørte fra Strandatun til Høgdane. Mange benyttet busstibudet og det ble større oppslutning enn på lenge. Omkring 20 personer gikk turen til Eggane og i det fine sommerværet var det ikke vanskelig å finne seg lun rasteplass, selv på høyeste toppen.

Stranda Bygdalag, Strandamarsj