Archive

Archive for June, 2007

Bygdevandring på Askeland

June 4th, 2007

Søndag 10.juni møtte nær 70 personer til bygdevandring på Askeland. Bygdevandringen var den 5. i rekken og gikk denne gangen gamleveien fra Rød skule mot Askeland. På Balen fortalte Sigurd og Reidar Eknes om gartnerdrift og om forhistorien til bautasteinen. På Åne besøkte vi Edvard Askeland som viste oss inn i løen, som trolig er Strandas lengste, og fortalte om gården, om lange løpestrengene og gammelt gårdutstyr. Deretter bar det oppover lien til stedet hvor det gamle klyngetunet på Askeland hadde lagt.
På vei ned mot sjøen og Lundesteinen, besøkte vi både Einar Helland og Trygve Askeland. Einar Helland fortalte om den flotte stein-løen som det ikke finnes maken til på Stranda, og om tidligere eiere av gården og avsluttet med å vise sitt lille museum i kjelleren. Trygve Askeland tok oss med inn, både i snekkerbua, der han hadde laget både smått og stort i fint tre-arbeid, og på gårdsmuseet, der det hang mye gammelt gårds- og skogs-utstyr. Nede på lundesteinen fortalte Ingvald Nedreås om hvordan hans far en gang hadde drevet butikken der.
Kamilla og Agnes hadde laget to store gryter med betasuppe som i all hast ble spedd på med mer, fordi langt flere enn forventet hadde møtt fram til turen. Maten ble servert innendørs for det var for varmt å sitte ute i solen!
Og noen avsluttet med et deilig forfriskende bad på den flotte og innbydende stranden på Lundesteinen.

Bygdevandring, Stranda Bygdalag, Strandanytt

Hus på Stranda

June 2nd, 2007

200 bilder av hus, hytter og bygninger på Stranda , er lagt ut i en bildesamling. Gi melding om du savner ditt hus, og gjerne vil ha det med i samlingen. Du kan se husene, enten som bildevisning, eller ved å klikke på kartet over Stranda.

Bilder, Strandanytt