Archive

Archive for February, 2008

En million til Fylkesvei 394

February 27th, 2008

Statens Vegvesen har bevilget 1 million kroner til utbedring av fylkesvei 394 på Stranda. Pengene skal brukes til å rette opp noen av svakhetene som er påpekt av arbeidsgruppen for “Fokus Fylkesvei 394”, forteller leder av gruppen, Turid Hølleland som er svært glad for at veien blir prioritert denne gangen. Etter planen vil arbeidet bli utført i løpet av høsten 2008. Veien blir neppe hevet til standarden på bildet som er sakset fra bildeserien “Visjoner for Stranda“, – i alle fall ikke i denne omgang.

Fokus Fylkesvei, Strandanytt

Stranda Filmklubb – Årsmøte 2. mars 2008

February 27th, 2008

Søndag 2.mars kl 20:00 er det årsmøte for medlemmer i Stranda Filmklubb. Møtet holdes hos Turid og Audun Hølleland i Sjurneset.

Stranda Filmklubb

Stranda i Wikipedia

February 19th, 2008

Stranda er på plass med en kort beskrivelse av bygden vår i Wikipedia, verden største og frie leksikon på nettet. Den norske utgaven av Wikipedia har nå over 150 000 artikler, men du finner lite om bygdene i Lindås. Alle kan legge ut eller rette feil i artikler på Wikipedia. Vi har mye å skrive om, så skriv gjerne selv eller send forslag til bygdelaget: stranda@ostereidet.no. Les om Stranda på Wikipedia

Stranda Bygdalag, Strandanytt

Matias Møvik – Brannspiller

February 13th, 2008

Matias Møvik fra Rødland på Stranda og 16 år, har signert treårsavtale med Norges topplag, Brann. Og det er ikke mangel på store ord. I aviser, NRK og nettsider omtales Matias som supertalent, en kanongod fotballspiller, et stortalent, “skyter som en hest”, har sinnsyk arbeidskapasitet og at han skal bli den nye Huseklepp.
Selv om Matias får svært mye ros, er han nøktern i sine egne vurderinger og har ikke glemt verken Stranda eller sitt tidligere lag Eikanger. Matias går nå i første klasse på Tertnes videregående skole. I uken bor han i Åsane hvor han trives godt, men innrømmer at han gleder seg til å komme hjem på Stranda i helgene. Og på nettstedet Biip.no og andre lignende steder, kaller han seg for, – ja nettopp; ”Strandingen”.

Se Bergens Tidenes web-tv: SUPERTALENTET

Lenker til noen artikler om Matias i Aftenposten, Strilen, Brann, Nettby, NRK og Nordhordland.

Strandanytt

Årsmøte i Stranda Bygdalag

February 7th, 2008
Årsmøte
tirsdag 4. mars kl. 19:30 i Strandatun

Vanlege årsmøtesaker
Forslag om endring av vedtekter:
Medlemskontingent, tal på styrerepresentantar.

Saker til årsmøtet må vera styret i hende innan 17.02.08.
Styret

Årsmøter, Stranda Bygdalag

Korgfest lørdag 2. februar

February 2nd, 2008

2. februar var det duket for årets korgfest i Strandatun. God mat og drikke var medbrakt og danseorkesteret REX fikk det virkelig til å svinge med gode kjent svisker og fengende rytmer. Om det ikke var rekord i antall deltakere, var det mer moro, lek og underholdning enn tidligere korgfester, i alle fall på mange år. Alle lot seg rive med i sangkonkurransen, selv om noen var i yngste laget for mange kjente 60-talls-låter. Og med de fleste på gulvet i et forsøk på synkrone bevegelser til låten ”Hey Baby”, var det fullt engasjement. Se filmsnutt fra korgfesten.

Stranda Bygdalag, Strandanytt

Korgfesten februar 2008

February 2nd, 2008