Archive

Archive for December, 2008

Julefest i Strandatun

December 29th, 2008

Julefesten 3. juledag i Strandatun, ble feiret etter god gammel tradisjon og som vanlig måtte festen starte godt på overtid for at mange skulle få høre Strandablæsten åpne med kjente juletoner. Ingvild og Karina leste Juleevangeliet før barnekoret overtok med friske og klare barnestemmer. Ruth-Inger som holdt andakten hadde med seg gave og knyttet den til julens innhold og bakgrunn.
Både klasserom og kjellerstue måtte til for å få plass til alle da maten, skiver med salt pålegg, egg sild og kaker, skulle serveres. Stolleken, en gjenganger på julefestene, vekket konkurranseinstinktet. Taktfaste pianotoner av Trond Fykse, fikk alle til å marsjere under polonesen som var nytt innslag i år. Festen ble avsluttet med juletregang og besøk av Strandanissene som hvert år trofast møter med snopeposer til alle barn.
Se film fra julefesten:

Strandanytt

Film fra julefesten i Strandatun 2008

December 29th, 2008

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p3xY061USOk[/youtube]

Film, Strandanytt, Strandatun

God Jul

December 24th, 2008

 
Stranda Bygdalag ønsker alle lesere av Stranda-Nytt en god og fredfull jul.

Stranda Bygdalag, Strandanytt

Kalender 2009

December 5th, 2008

Stranda bygdalag har laget årskalender for 2009 med bilder fra Stranda. Kalender selges for 100 kroner (+ eventuell porto) og kan bestilles per e-post til bygdelaget:stranda@ostereidet.no eller kontakt Stein Veland – Tlf: 56 35 13 84 Mob: 975 85 032. Bilder av kalenderen finner du ved å klikke på kalenderbildet.

Stranda Bygdalag, Strandanytt

Fakkeltog på Stranda – i år også

December 1st, 2008
Omkring 70 små og store møtte til fakkeltoget på Stranda i helgen. Rundt 30 på Veland og 40 på Rød. Det har alltid vært litt vrient å få synkronisert togene til å nå fram til Strandatun samtid, men i år gikk det bra. Da de førtse fakkelbærerne var på vei ned svingene til Strandatun, stemte Strandablæsten opp med varme og kjente juletoner.
Inne på Strandatun var det kaffé med salg av wienerpølser, kaffe, brus og selvfølgelg julegløgg og julegrøt. Grøten i år var med mandel som skulle gi en liten premie, men ingen fant mandelen. Sjokoladepremier ble det i alle fall på alle barn som klarte å avsløre hvilke leker som skulte seg bak innpakningspapiret på julegaver vist på storskjerm. Nissen sviktet heller ikke og avsluttet med å gi juleappelsiner til alle som ville ha.
Klikk på bildet og se film fra fakkeltoget.

Stranda Bygdalag, Strandanytt