Archive

Archive for April, 2009

Bedehuset Bathania pusses opp

April 28th, 2009

bethaniaArbeidet med å pusse opp bedehuset Bethania, er i gang. Det at bedehuset på Hølleland trenger vedlikehold, har etter hvert blitt synlig også fra utsiden. Planen er å få skiftet taket i løpet av året.

Innvendig er deler av taket allerede revet ned for å kunne vurdere behovet for vedlikeholdet. Videre er det håp om å få satt i stand salen opp, slik at den kan brukes til barnearbeidet i Ving, og til småmøtene om torsdagskveldene. Kledningen på noen av veggene må erstattes og ikke minst må utvendige vegger males. Det viktigste er likevel å få taket ordnet.

Styret for bedehuset håper på hjelp til oppussingen, både praktisk og økonomisk. Vil du gi en hånd, kan du kontakte Hans Ove Rød 90756976, Bjarte Hindenes 95190661 eller
Ole Andersen 95745832. Dersom du vil hjelpe økonomisk, er kontonummeret:

0530.47.58645
Bethania, Veland
v/Margareth Rød
5993 Ostereidet

Sist lørdag ble det holdt basar til inntekt for oppussingen. Bygdefolket støttet opp og tok godt i mot loddselgerne som i forkant av basaren gikk rundt på dørene. Brutto kom det inn omkring 28 000 kroner. Vinnerne av hovedtrekningen ble:

  1. Gåvekort, Atleten: Anders T. Veland
  2. Dobbelt vaffeljern: Mats Tresnes
  3. Strikka kast: Oddmund Ro
  4. Keramikk skål: Inger Britt og Øyvind Holsen
  5. Damp rensar: Karen Marie Rød
  6.  Grein saks: Hans-Ove Rød
  7. Skinnfell: Kari Veland
  8. Minikutter, Tupperware: Paul Eknes
  9. Familiespill: Ernst Tvedt
  10. Stikksag: Inger Johanne og Sigurd Eknes

Bethania, Strandanytt ,

Stranda Bygdalag har fått fanklubb på Facebook

April 15th, 2009

facebook_stranda_bygdalag

For vel en måned siden dukket fanklubben for Stranda Bygdalag opp på nettsamfunnet Facebook. Vanligvis assosieres fanklubb med tilhenger av berømte personer eller grupper, men denne klubben er nok mest for moro. Bygdelaget ser det likevel som positivt at laget blir lagt merke til, også av unge Facebook-brukere. Initiativtaker og administrator av gruppen er Martin Eknes og så langt er det 55 medlemmer i fanklubben.

martin-eknes_facebook_utsnittHøsten 2006 ble Facebook åpnet for alle og har på rekordtid vokst til et gigantisk nettsamfunn. I dag er det 175 millioner brukere på verdensbasis. Bare i Norge er det trolig over 1,5 millioner brukere.

Alle Facebook-brukere oppretter sin egen profil der de gjerne legger ut bilde og info om seg selv. Deretter opprettes relasjoner til andre brukere og grupper, hvor det utveksles private og offentlige meldinger og samtaler. Om du ikke allerede er en av brukerne, er det fort gjort å bli medlem av Facebook, og kanskje også medlem av Stranda Bygdalag Fanklubb?

__________________________________________________________________

 [ad#ad-2]

Stranda Bygdalag, Strandanytt

Bokbåten kjem til Veland 14. april

April 11th, 2009

Bokbåten Epos er på vårtur i Hordaland frå 20.mars til 21.april. Lasta med bøker, lydbøker og kulturprogram kjem båten til kai 57 stader i 22 kommunar i fylket.

Tysdag 14. april kl 18:15 – 20:15 ligg Bokbåten ved Veland kai. Dei som har bøker og ikkje kan møta på Bokbåten, kan levera bøkene til Tommy Veland.

Kulturprogrammet, som denne gangen er dukketeateret LUFT OG KJÆRLEIK – Baldrian & Musa av og med Giert Werring, startar ca. kl. 18:15.

Baldrian sit oppe heile natta og les kjærleiksdikt, han saknar så veldig ein kjærast. Musa saknar berre ein anledning til å ete blautkake! Den kvikke Musa forklarer Baldrian at jo meir ein tenkjer på det ein ønskjer seg, jo meir får ein lyst på det. Men ein får verken kjærast eller blautkake av berre å tenkje! Giert Werring får i denne førestillinga fram dilemmaet mellom det å ønskje seg noko, og å måtte handle sjølv for å oppnå det man ønskjer seg – då kan det oppstå utfordringar som må overvinnast og som til slutt fortener å bli feira! (Fra kulturprogrammet.)

Les meir om bokbåten.

Strandanytt

Fullt hus på påskebasar i Strandatun

April 10th, 2009

Strandinger og tilreisende strømmet til Strandatun da bygdelaget inviterte til den årvisse basaren, onsdag i påskeuken. Matsalene både opp og nede måtte i bruk for å romme alle som ville ha en smak av den gode hjemmelagete rømmegrøten til Karin Rød. Hele 5 timer av formiddagen hadde gått med for å tilberede 60 liter rømmegrøt etter god gammel oppskrift.

Etter matøkten strømmet enda flere til, og knapt alle de nær 200 frammøtte fikk plass innenfor dørene i den tidligere gymsalen. Noen få måtte ta til takke med gangene. Med 300 nylagete treårer i tillegg de 1300 gamle, ble det heldigvis unødvendig å rasjonere åresalget. Alle kunne kjøpe det de ville. To omganger med åresalg måtte til før over 100 gevinster var fordelt på de heldige.

Gevinstene på basarbøkene ble trukket av Margareth på stedet etter gamlemåten med trekuler i risteapparat. Resultatet av trekningen finner du under.

1. Hotellopphold,2 netter, 2 pers, Hotell  Augustin Bergen Martha Olsen, c/o Mona Nilsen
2. MP3-(Media) – spiller Solvår og Egil Toft
3. Strykejern, Helland Elektro Mary Veland Toft
4. 1 lass grus , Oster pukk og Sand + kjøring Kari og Jan Holsen
5. Midtukecruise for 2 pers. til Danmark, Fjordline Käte Kirkevik Hosøy
6. Abonnement 6 mndr., Avisa Nordhordland Lars Veland
7. Pelspledd Atle Veland
8. Middag for 2, Stordalen Fjellstove Solvår og Egil Toft
9. Lykt Enok Ro
10. Stor pizza, Garveriet Marie Kreken
11. Abonnement 3 mndr.  Avisa Strilen Fam. Kjell Iversen, Gjelsvik
12. Barnas store eventyrbok Eivind Bekken Toft
13. Alarmur, Urmaker Eknes Svein Jarl Iversen
14. Kaffekanne, Reigstad Maskin Jostein Rød
15. Hårfønar, Helland Elektro Arve Rødland
16. Sengesett Rannveig Hatland
17. Påskeservise Trygve Korneliussen
18. Brodert påskeløper Siren Rødland

Read more…

Stranda Bygdalag, Strandanytt

Påskebasar i Strandatun, onsdag 8. april kl. 18:00

April 1st, 2009

img_0005-edit

Foto: Påskebaseren 2008

Stranda Bygdalag inviterer igjen til den årlige påskebasaren med rømmegrøt, i Strandatun, onsdag 8. april kl 18:00. Vi starter med servering av rømmegrøt. Pølser og brød til barn og de som foretrekker det. Som vanlig blir det både åresalg og trekking av loddbøker med mange fine gevinster. Vi tar gjerne i mot flere gevinster med stor takk. Voksne kr 50. Barn (4-15) kr 25. Alle er hjertelig velkommen. Stranda Bygdalag.

Stranda Bygdalag, Strandanytt, Strandatun