Archive

Archive for October, 2009

Bygdekveld i Strandatun lørdag 14. november

October 26th, 2009

Jubileum_2006_m

Bilde: Terje Skei m. fl. på jubileumsfesten høsten 2006

Stranda Bygdalag inviterer alle voksne (over 15 år) til bygdekveld i Strandatun. Er du medlem, har vært medlem eller ikke er medlem? Alle er like velkommen, og vi håper du vil komme.

Tid: Lørdag 14. november kl.19:00
Sted: Strandatun

  • Terje Skei leder kvelden med variert og glad underholdning med ”glimt i øyet”
  • Mye musikk, sang og allsang
  • Mange unge bridrar med underholdning: Ingvild, Ane, Tonje, Sondre og Bastian
  • Sangleker / folkedans ledet av Solveig Seljelid
  • Servering av herlig gryterett
  • Kaffe
  • Pris kr 150

Meld deg på bygdekvelden før 8.november, via skjema på Internett , eller på telefon til styremedlemmene:
Oddvar Øvreås Tlf: 56 35 71 57 Mob: 995 09 216
Terese Østerbø Mob:456 03 125
Erik Nilsen Tlf: 56 35 22 07  Mob: 977 09 134

Vi håper bygdekvelden kan bli en kjekk samling for alle. Arrangementet er derfor alkoholfritt.

Stranda Bygdalag

Påmeldingsskjema


Bygdekveld, Stranda Bygdalag

Kveldstonar i Ostereidet kyrkje laurdag 24 oktober kl. 18.00

October 16th, 2009

anne-lande-og-per-husby_2Haustkonsert med Anne Lande, Per Husby og Edvard Askeland

Saman med pianisten Per Husby og bassisten Edvard Askeland inviterer songaren Anne Lande til ein mjuk blå haustkveld – med lågmælt vakker musikk og med rikeleg ro og rom for ettertanke og attersyn.

Repertoaret består av vakre, ofte rolige songar – alle med norsk tekst – som inneheld både det melankolske, det sorgmuntre, det underfundige, det lune og det bittersøte. Songane gir ro og rom for refleksjon, slik at ein kan hente fram gamle og nye bilete knytta til både gode og meir smertefulle eller vanskelige minner – og draumar. Duoen har både Prøysen, Aukrust, viser, bossa novaer og “standardlåter” i norsk omsetjing, samt eige materiale på repertoaret. Konserten er bunde saman med dikt av bl.a. Hans Børli, Rolf Jacobsen og Kolbein Falkeid.

Per Husby er ein folkekjær, allsidig og erfaren pianist og komponist som er kjend frå ei rekkje samanhengar i musikkverda og media – ikkje minst gjennom 11 år som kapellmeister i NRKs ”DaCapo”-program.

Anne Lande er kanskje mindre kjend, men har drive med musikk og halde konsertar i mange år, parallelt med sitt andre yrke som samtaleterapeut. Dei to fann kvarandre i et ynskje om å fordjupe seg i et slikt repertoar – og konserten baserer seg på musikken fra to CDar som duoen har gjeve ut dei siste åra.

Edvard Askeland er bassist og har i fleire år på rad hatt ein haustkonsert i Ostereidet kyrkje med ulike medspelarar og innhald. Askeland er no leiar for Oslo Jazzfestival, men arbeider også som musikar og var fast samarbeidspartnar med Husby i Da-capo programma.

Utfyllande stoff om musikken samt lytteeksemplar, finn du på Anne Lande si nettside.

Strandanytt

Morgenstemning

October 15th, 2009

imported-photos-000611

Morgenstemning i Hndenesfjorden. Bildet er tatt fra søre Hosøy av Reidar Gade i 2006.

Strandanytt

Bli med på volleyball-trim i Strandatun

October 14th, 2009

voleyball_2006

Stranda Bygdalag starter opp igjen volleyballtrimmen og håper at flere nye blir med. Tidspunktet er onsdager fra klokken 20:00 – 21:00. Aldersgruppen er voksne i alle aldre og nivået er grunnleggende. Vi håper på mye moro og latter. 

Kom i trimtøy, ta med innesko og ha det kjekt sammen med naboer.  Det er bare å møte på Strandatun , men ta gjerne kontakt med Thorleif på tlf 450 81 317, om du har spørsmål.
(Bildet er fra volleballtrimmen, mars 2006)

Stranda Bygdalag

Dampskipet Oster

October 8th, 2009

Dampskipet Oster er nok godt kjent av de fleste litt eldre Strandinger. Tidligere var nettopp denne båten et viktig bindeledd mellom Bergen og distriktet i nord.

Sjøfartsfilm as som lager filmer fra vår sjøfartshistorie, har også laget filmer om dampskipet Oster. Den første filmen om båten som ble sendt på NRK høsten 2000, ble snart en klassiker. Over kan du se en bit av filmen som er er lagt ut på ”YouTube” av Sjøfartsfilm.

Film, Historie