Archive

Archive for December, 2009

Fin tradisjonell juletrefest i Strandatun

December 31st, 2009

Med kald og glitrende julesnø utenfor, ble det en fin og stemningsfull juletrefest på Strandatun 4. juledag.  Julefesten som ble ledet av Turid Hølleland, hadde alt det som en god tradisjonell julefest skal ha. Stort, flott juletre, kappet i begge ender for å få plass under taket og småbord dekket til fest med mange levende lys, forvandlet gymsalen i Strandatun til et koselig og fint festlokale.

Strandablæsten sto for hornmusikken, og Ruth-Inger holdt jule-andakt og ledet barnekoret. Både Ingvild og Ane gledet forsamlingen med fine og kjære sanger. Trond Fykse akkompagnerte på piano og spilte til allsangene.

Under matøkten var det brus og pølser med brød til barna og hjemmesmurte smørbrød til de voksne. Selvfølgelig kom nissen med snopeposer til alle barn. Leker og konkurranser var det også plass til i programmet.

Knapt 100 små og store strandinger møtte til julefesten som i å ble arrangert av folk på Ytre Stranda.

Film, Strandanytt

Bil havnet på taket på Strandavegen

December 30th, 2009

IMG_9603 [640x480]
I går ettermiddag litt før klokken 18, gikk en bil rundt på Strandaveien ved Toft, før den havnet på taket. Bilen som hadde gode piggdekk, gikk rundt etter først å ha truffet brøytekant på høyre side av veien. Veien var brøytet etter siste snøfall, men var likevel snødekket og glatt.

IMG_9612 [640x480]Bilføreren som heldigvis kom uskadd fra ulykken, klarte å frigjøre seg fra sikkerhetsselen og ta seg ut av bilen ved egen hjelp. Han ble kjørt til legevakt for sjekk. Det var ingen passasjerer med i ulykkesbilen
Bilen havnet på tvers av den smale fylkesveien og sperret for forbikjørsel. Det dannet seg derfor kø på begge sider av ulykkesstedet før redningsbil fra Viking hadde fjernet bilen etter halvannen time.

Fokus Fylkesvei, Strandanytt

Juletrefest i Strandatun, mandag 28. desember kl 17.00

December 27th, 2009
Fra julefesten 2008

Bildet: Fra julefesten 2008

I år som tidligere år, blir det tradisjonell juletreferst i Strandatun, mandag 4. juledag.  Ytre Stranda har ansvar for årets julefest som starter kl 17.00. 

Stikkord fra programmet er Strandablæsten, Jule-evangeliet, Ingvild Hindenes, Ane Jordal Møvik, julesanger, mat, leker og julenisser. Små og store er alle velkommen. 80 kroner for voksne og 30 kroner for barn under 15 år.

Strandatun

God jul

December 24th, 2009

God jul 09

Stranda Bygdalag ønsker alle lesere av Stranda-Nytt en god jul og et godt nyttår.

Stranda Bygdalag

Stor oppslutning om fakkeltoget

December 1st, 2009

Mange store og små møtte fram både på Veland og Rød, for å gå i det tradisjonelle fakkeltoget til Strandatun, 1. søndag i advent. Omkring 100 personer samlet seg på Strandatun etter fakkeltoget.

Stemningsfult og fint var det da musikanter fra Ostereidet skulemusikk, stemte i med de tradisjonelle og kjære julesangene. Inne på Strandatun var det liten kiosk og salg av julegrøt med saft eller brus og kaffe til voksne. Juleverkstedet skapte aktivitet, både for barn og foreldre. Bygdelaget hadde kjøpt inn isoporkuler, glitter, farget papir, sakser, lim og farger til alle som ville lage noe. Kreativiteten var i alle fall stor, og til og med gulvet fikk sin rikelige porsjon med både lim og glitter. Se film fra fakkeltoget og juleverkstedet.

Film, Stranda Bygdalag