Archive

Archive for September, 2010

Høstrydding lørdag 2. oktober

September 28th, 2010

rydderutene_web_250Høstryddingen til NGIR gjennomføres lørdag 2. oktober, på hele strekningen Ostereidet – Nesbø. Da kan du før klokken 7.00 sette fram metall, trevirke, isolérglas, møbler, hageavfall, elektrisk og elektronisk avfall på de vanlige plassene for bossdunkene. Les mer på NGIR sine nettsider om henterutene og om avfallet som kan leveres disse dagene.

Tidligere har det vært vanlig å gjennomføre egne ruter for henting av farlig avfall omtrent samtidig med rydderutene. Dette tilbudet er nå redusert til en gang per år og neste gang blir i juni 2011.

Strandanytt

Hva skal grasrotmidlene brukes til?

September 25th, 2010

Stadig flere støtter Stranda Bygdalag gjennom grasrotmidlene i Norsk Tipping. Det er nå 29 støttespillere, og laget vårt får i gjennomsnitt nær 1000 kroner per måned.

I vår la vi ut en spørreundersøkelse der vi gjerne ville hør meninger om hva bygdelagets andel av grasrotmidlene, skal brukes til. 29 person har svart på undersøkelsen og resultatet, så langt, ser du under. 

Grasrotmidler sept-10

Dersom du ikke har svart på undersøkelsen, er det fint om du sier din mening gjennom spørreskjemaet.

Stranda Bygdalag, Strandanytt

Velkommen til Familiekveld på Strandatun

September 21st, 2010

  

Foto: Fra Familikvelden våren 2009.

Lørdag 25.september blir det familiekveld på Strandatun. Alle, både store og små, er velkommen til en kjekk lørdagssamling på Strandatun hvor vi spiser, prater med gode venner og naboer, leker sammen, synger litt og får underholdning.

Arrangementet er gratis, men ta med deg mat, kald eller varm, som på en korgfest. Bygdelaget lager et stort felles matbod og holder brød, smør, melk, kaffe og juice. Ta med hele familien.

Bygdelaget

Stranda Bygdalag

Strandamarsjen 2010

September 12th, 2010

strandamarsj-0110_red

Bildet tatt av Frode Hølleland: Årets Strandamarsdeltakere vel framme på på toppen.

Regnværet gjorde nok sitt til at bare 12 møtte til årets Strandamarsj. Gratisbuss fra Ostereidet var ikke nok til å lokke flere Strandinger eller andre med på på turen til Eggane , denne gangen.  Til alt hell , lettet regnværet  da turen starte kl 13 på Høgdane og det ble en flott tur med farger i naturen som vitnet om at høsten var i anmarsj.

Alderspredningen på deltakerne var stor. De yngste var både ivrige og utholdende både over de tunge og sugende myrene  etter Nonskletten og oppover de siste og bratteste kneikene.

Vel framme på Eggane, 446 meter over havet, var det som vanlig trekking av premier. Med få deltakere  var oddsen stor for å vinne en av de tre gevinstene som denne gang var rompesekk, stor Nonstop-pose og en eske til nistematen. Frode Hølleland foreviget turen med sitt flotte kamera. Se flere av bildene.

Stranda Bygdalag, Strandamarsj, Strandanytt

Bli med på årets Strandamarsj

September 4th, 2010

img_6100_u1

Bildet: Samling på Eggane i 2009.

Søndag 12.september kl.13:00 er det igjen tid for den årlege Strandamarsjen frå Høgdane – Eggane. Vi startar på Høgdane og går til Eggane, ein fin trimtur og flott utsikt. Trekking av premier på toppen.

Gratis buss til Høgdane går frå Ostereidet kl 12:30 og tar med passasasjerer så langt det er plass. Om du parkerer bil på Ostereidet, kan du gå heile turen over Velandseggene til Ostereidet. Bli med så vi kan ha ein kjekk tur saman!

Bygdelaget

Stranda Bygdalag, Strandamarsj, Strandanytt