Archive

Archive for January, 2012

Film fra jubileumsfesten for Stranda Bygdalag

January 21st, 2012

I november var det stor fest i Strandatun  i anledning lagets 25 års jubileum. Over 130 personer møtte til pinnekjøtt-middag, som forsmak på julematen. Ordfører i Lindås, Astrid Aarhus Byrknes, holdt festtale der hun roste både bygden og bygdelaget og avsluttet med visen “Vår beste dag” av Erik By. Jentene Ane, Tonje, Ingvild og Johanne bidro med flott sang og musikk. Britt Helen Elvik spilte trekkspill og Kjell- Ove Østerbø sang gode gamle poplåter. Gudmund Hesdal holdt et morsomt kåseri der han var ironisk både med strandinger, bygden og bygdelaget. Richard Sollie som ledet festen, hadde flere sketsjer og innslag som fikk latteren til å sitte løst.

Bygdekveld, Film, Stranda Bygdalag, Strandanytt

Strandavegen – dårlig vedlikehold

January 16th, 2012

IMG_4908-2

Strandavegen ble i 2011 forbedret og utvidet to steder – på Øvreås og i Kvammo.  Arbeidet pågikk i mange måneder. Veien var stengt daglig og ble vanligvis åpnet bare hver hele time Først ut på høsten var veien klar med tilnærmet  to kjørefelt (men uten gul midtstripe), både på Øvreås og i Kvammo.
På en bygdekveld i Strandatun, bare noen få år tidligere, ble det vist noen manipulerte bilder for å antyde hva som kunne skje på Stranda om vi ikke tok styringen. Et av bildene var fra Øvreås og viste veien  – utvidet til to felt.  Den gang vakte det allmenn latter og ble sett på som utopi.  Ingen hadde tro på at veien på Øvreås bare få år senere, skulle bli minst like brei eller kanskje enda breiere enn veien på det manipulerte bildet. Se bildet under.

FV394

Fortsatt er Strandavegen i dårlig forfatning og medlemmer av gruppen «Fokus Fylkesvei 394» har utarbeid ny rapport om veiens tilstand.  Rapport og brev om manglende vedlikehold, er sendt samtlige medlemmer i Samferdselsutvalget, Statens vegvesen og ordfører i Lindås.  Les rapporten.

Har du allerede glemt hvordan Strandaveien var disse to stedene som nå er utbedret, kan du ta kikk på YouTube-filmen som er laget av Stein Veland.

Fokus Fylkesvei, Stranda Bygdalag, Strandanytt

Volleyball i Strandatun

January 15th, 2012

Bilde: Volleyballtrimmen, 2006

Ny runde med volleyballtrim i Strandatun. Allerede førstkommende onsdag 18. januar,  starter vi opp og håper at mange nye blir med. Tidspunktet er onsdager klokken 20:00 – 21:00. Aldersgruppen er voksne i alle aldre og nivået er grunnleggende. Vi håper på mye moro og latter.

Kom i trimtøy, ta med innesko og ha det kjekt sammen med naboer. Det er bare å møte på Strandatun , men ta gjerne kontakt med Thorleif på tlf 450 81 317, om du har spørsmål.

Stranda Bygdalag ,