Archive

Archive for November, 2013

Jul på Stranda

November 30th, 2013

Vi er snart inne i juletiden. Det blir stadig mørkere, og det er tid for å tenne lys. Søndag 1.desember lyser vi opp med fakkeltog langs Stranda vegen og tenner julegran både på Veland, Rød og Strandatun. Mange pynter både hage og hus med julelys. Om det blir litt snø i tillegg, blir det fint og stemningsfullt i den mørke tiden. Se bildene under fra noen av julelysene på Stranda i fjor.

 

Created with flickr slideshow.

Strandanytt

Stor jubileumssamling for Stranda skule 50 år

November 25th, 2013

 

Over 100 Strandinger og tidligere elever var samlet i Strandatun, lørdag 9. november, for å feire at det var 50 år siden Stranda skulebygg ble reist.  Mange bidro til at det ble en minnerik og glad kveld med mye sang og musikk. De som underholdt var Ane Møvik, Ingvild Hindenes, Malin Møvik, Erik Vollmer, Bjørn Helgesen og Ingunn Tysse. Øyvind Holsen leste prolog skrevet av sin far, Bjarne Holsen, til åpningen av Stranda skule for 50 år siden, og Einar Færø leste originale og morsomme dikt fra egen diktsamling. Einar Helland som i lang tid var rektor, fortalte historien til skolen: Fra starten i 1963, om storhetstiden på 60 og 70-tallet, da elevtallet sank på 80- og 90-tallet og da skolen tilslutt ble nedlagt i 1992 fordi elevtallet var for lavt. Seinere på kvelden krydret han skolehistorien med gode og morsomme fortellinger fra skolehverdagen. Menyen var  «får-i-kål» .  En passende rett fordi alle på Stranda skule hadde vært snille som lam, i følge Paul Eknes.  Han ledet det hele, og fortalte små historier fra skoletiden som fikk latteren til å sitte løst mellom de mange innslagene.  Se filmen (over) fra jubileumssamlingen.

Stranda Bygdalag, Strandanytt

Fakkeltog og førjulssamling i Strandatun – søndag 1. desember

November 20th, 2013

Søndag 1. desember kl 16.00, samles vi på Strandatun til pepperkakebaking og fakkeltog både for foreldre og barn. Ta middagen på Stradatun for vi selger god hjemmelagt kjøttsuppe. Etter maten serverer vi gløgg og pepperkaker.
Senere går vi utendørs, setter lys på julegranen og tenner fakler som kan kjøpes for 20 kroner. Så danner vi to fakkeltog,  et til julegranen på Rød og et til julegranen på Veland. Barn må være i følge med voksne.

Se film fra fakkeltoget i fjor:

Stranda Bygdalag

Asfaltering av Stranda-vegen nærmer seg slutten

November 4th, 2013

Strandakart - asfaltering 1.11.13

Asfaltarbeidet  ble før helgen, fredag 1. november, avsluttet  ved Eidatræet. Da gjenstår det bare en liten kilometer vei til E39 på Ostereidet. Restarbeidet pågår i dag mandag (4.11) og eventuelt noen timer i morgen. Veien blir kun stengt noen minutter om gangen da det er to kjørebaner på resten.

Fokus Fylkesvei

Jubileumsamling for Stranda skule

November 1st, 2013

StrandatunDaglig har det kommer det inn nye påmeldinger til jubileumsamlingen for Stranda skule. Det er nå 100 påmeldte .

Stedet for samlingen er Stranda skule, nå Strandatun.

Tidspunkter er lørdag 9.november kl 19:00.

Pris per person er kr 200,-

Påmeldingsfrist var fredag 1. november

Stranda Bygdalag, Strandatun