Archive

Archive for April, 2014

Sigve Hølleland fra Stranda, til topps i det åpne sjakk-NM

April 25th, 2014

 

Etter en spennende konkurranse i det åpne norske mesterskapet i sjakk, ble det til slutt seier til Sigve Hølleland, som bare er 17 år. Han er for tiden elev på sjakklinjen ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG)  og medlem av Masfjorden Sjakklubb. Sigve er den første i klubben som har vunnet åpen klasse i et sjakk-NM. I flere nettaviser blir han omtalt som et sjakktalent utenom det vanlige.

Det åpne norske mesterskapet i sjakk ble avviklet i Fagernes i påskeuken , 13. – 20. april. Åpen klasse har ingen aldersgrense og samlet 63 spillere i alle aldre.

Les mer i Strilen, Nettavisen og  se resultatlisten.

Strandanytt

Påskebasaren i Strandatun – en tradisjon på Stranda

April 18th, 2014

påskebasargjengen 2014Det ble stor oppslutning om årets påskebasar i Strandatun.

Omkring 170 strandinger og tilreisende fylte Strandatun. Noen kom for å smake på rømmegrøten sammen med gode naboer, andre kom for å prøve vinnerlykken, og de fleste for begge deler.

Bygdelagsgjengen –  se bildet, var ansvarlig for både tillaging, den hjemmelagete rømmegrøten og for gjennomføringen av basaren. Bygdelaget takker alle som deltok og støttet laget med å kjøpe lodd. Brutto kom det inn hele 60.000 kroner som skal komme godt til nytte i det pågående arbeidet med å ruste opp Strandatun.

Stranda Bygdalag, Strandatun

Velkommen til påskebasar i Strandatun

April 13th, 2014

IMG_2392

Velkomen til påskebasaren med lang tradisjon i Strandatun.

Onsdag 16. april kl. 18.00.

Vi startar med servering av rømmegraut. Pølser og brød til barn og dei som føretrekker det.

Vaksne kr 100, barn (4-15) kr 50.

Fram til  basaren og under servering av rømmegrøten, selger vi lodd (i loddbøker) der gevinstane trekkes på basaren. I tillegg blir det to omganger med årelodd og mange flotte gevinstar. Vi tek i mot fleire gevinstar, med stor takk. Møt opp og støtt arbeidet i bygda.

Stranda Bygdalag

Stranda Bygdalag, Strandatun

Bygdelagene har skrevet åpent brev til folkevalgte i Lindås.

April 6th, 2014

E39 avgift

Bygdelagene på Stranda, Eikanger, Åsgård/Hindenes, Kløvheim, og 5915, har alle reagert  på den nye bompengepakken med forslag om flere bomstasjoner rundt Knarvik. Den foreslåtte bomstasjonen ved Munndalsberget er de spesielt negativ til, fordi denne vil medføre en ekstra årlig veiavgift på kr 7.200 kroner per bil for å kjøre til vårt eget kommunesenter i Knarvik. I stedet foreslår de å flytte denne bomstasjonen til Steinareset i Romarheimsdalen.

De fem bygdelagene har sammen skrevet et åpent brev til Ordfører og folkevalgte i Formannskap og Kommunestyre i Lindås. Les brevet.

Les mer om forslaget til den nye bompengepakken i avisen Strilen  eller i Nordhordland.

Dersom du vil støtte arbeidet mot mer bompenger i Nordhordland, kan du delta i underskriftskampanjen.

 

Stranda Bygdalag, Strandanytt